Lezen in het gastenboek

Schrijf een nieuw bericht in het gastenboek

Geplaatst door Josefien
gisteren, om 22:06
Vandaag dag 10 alweer! Hoera! Ben blij dat ik het heb doorstaan. Zojuist een verjaardag gehad waarbij ik alle drankjes en versnaperingen moest afwijzen. De opbouwdagen vind ik soms ook nog wel tricky. Het feit dat je weer wat mag eten nodigt uit tot te snel toch weer teveel eten. Daarom houd ik mij aan het opbouwschema zoals beschreven op deze website en wijk ik daar zo min mogelijk van af. Vorige keer is dit heel goed gegaan. De eerste keer dat ik deze kuur deed was ik te snel met opbouwen met als resultaat diarree en misselijkheid. Als tip heb ik dat het helpt de sinaasappelpartjes / rijstewafels etcetera heel klein te maken en rustig te kauwen. Dit helpt je te beheersen. Je zit dan al snel vol heb ik gemerkt.
Geplaatst door Riekelt 10
gisteren, om 18:38
Laatste dag, nu gewoon even doorkomen. Totaal geen honger maar alleen want "flauw" van de eentonigheid.
Rijstwafels gekocht en sinaasappels koud in de schuur gezet voor mogen. Ik kan er gewoon naar uitkijken. Door de tip over Slowjuices kwam ik bij de slowjuice pers uit. Misschien voor de volgende keer als afwisseling op deze kuur. Leuke filmpjes gezien met leuke zelfgemaakte sapjes . Ik wist niet dat ze bestonden.
Op naar morgen ! Succes allemaal
Geplaatst door Josefien
gisteren, om 21:42
Dat hebben we toch maar goed gedaan! Heerlijk morgen weer opbouwen. Dit weekend vond ik best pittig toch nog ivm de buikklachten. En toch stiekem wel erg veel zin in eten. Ha ha!
Geplaatst door Laura dag 3
gisteren, om 17:25
Joepie, het einde van de moeilijkste dagen ( = startfase bij mij) komt in zicht! Bijna zit dag 3 erop. Morgen dag 4 nog even bikkelen en wat is het altijd fijn als je dan op dag 5 alweer op de helft zit! Vandaag gesport, Kerstkaarten rondgefietst en gewandeld en oef, helemaal munt! Ooooh ik wil hem zo graag doorzetten! Ik hoor continue een discussie in mijn hoofd, 'heeft dit nou wel zo veel zin zo vlak voor het eind van het jaar?' (Kerst en Oud&Nieuw). Jaaa want ik ben niet van plan zo ongezond te doen tijdens de feestdagen. Daar heb ik straks ook vast helemaal geen zin meer in!
Hopelijk zijn er nog medesappers voor wat steun :')
Geplaatst door Riekelt
gisteren, om 18:34
klinkt zeer sportief Laura, laat dat stemmetje maar praten :) Als ik je motivatie zo lees gaat het je helemaal lukken ! ik blijf je nog even volgen...
Geplaatst door Riekelt (9)
vrijdag 15 december, om 19:50
De laatste loodjes, morgen alweer de laatste dag. Ik kom nu in de modus waarbij ik best nog wel even door zou kunnen gaan, los van het eentonige dieet. Ik vraag me af hoe lang je het echt zou volhouden. Ik heb nu het gevoel dat dat best wel lang kan zijn mits je voldoende siroop drinkt. Ik stop al met de poeder en de cayenne-peper. Maar begin koud water wel weer lekker te vinden..... Ik drink meer als in het begin. Jammer dat je zoveel naar de wc moet. suc6 allemaal ga voor het uiteindelijke resultaat.
O ja zondag ook eens op de weegschaal staan, kijken of er wat af is :)
Geplaatst door Laura
vrijdag 15 december, om 23:05
Oh, ik heb op jou gereageerd onder mijn verhaal. Lees daar maar even! Succes!
Geplaatst door Laura dag 2
vrijdag 15 december, om 18:34
Deze dag ook weer bijna gehad. Ging wel iets sneller maar zat wel te lang zonder sap omdat mijn afspraken uitliepen. Lig nu met honger bij te komen. Kan er ook niet tegenaan drinken momenteel😋 even blijven focussen nu ipv koelkast😉 riekelt en josefien, hebben jullie het koud gehad? Ik merk wel dat ik de hele dag wat rillerig ben.
Geplaatst door Josefien
vrijdag 15 december, om 19:34
Dag Laura, ja ik heb het absoluut kouder gehad dan ik normaliter ben. Kleed je dus wat warmer dan je gewoonlijk zou doen. Regelmatig bewegen helpt ook. Morgen is voor mij de laatste kuurdag. Hierna weer rustig opbouwen. Hou vol en probeer voor ogen te houden dat het resultaat het allemaal de moeite waard maakt!
Geplaatst door Riekelt
vrijdag 15 december, om 19:41
Klopt, Ik heb het soms echt koud, vooral de handen en voeten en een extra dekentje kan geen kwaad...
Omdat je al zoveel moet missen moet je zorgen dat je lekker warm blijft en anders de kachel een graadje hoger.
Ik kan met Josefien instemmen, zorg dat je het weekend goed doorkomt dan is het zeker de moeite waard. Ga er voor !
Geplaatst door Laura
vrijdag 15 december, om 23:04
Thanks allebei! Houd me maar op de hoogte hoe de opbouwdagen gaan, heb ik tenminste nog wat aanspraak hier :').
Veell succes met de laatste dag.
Ik herken inderdaad wel, dat gevoel dat je gewoon door kunt gaan na de 10 dagen. Ik heb dat toen niet gedaan omdat wordt aangeraden het niet langer te doen omdat je toch voedingsstoffen mist. Je zou misschien een aantal dagen sapvasten kunnen doen? Slowjuices?
Kijk maar eens op frecious.nl. erg lekkere sapjes en dan heb je het gevoel dat je nog verder schoont :)
Geplaatst door Riekelt (8)
donderdag 14 december, om 20:48
Op naar de eindspurt. We zijn nu zo ver dat we ook het einde gaan halen en dat is een lekker gevoel. Gewoon de kuur nog even uitzitten. Thee drink ik bijna niet meer wel veel water. De Ahorn is een verplicht nummertje geworden maar zoals ik zei nog even volhouden.
Groene poeder bouw ik wat af anders krijg ik er last van. Ik bespaar de lezer wat er in het kleinste kamertje gebeurd.... Ik wist niet dat ik het in me heb :)
Laura, Johanna, Marieke, Sophie, Josefien, Youri , Gina . Allemaal veel succes !
Geplaatst door Laura
donderdag 14 december, om 21:51
Succes!!
Geplaatst door Laura dag 1
donderdag 14 december, om 14:07
Hoi allemaal,

Ik ben vandaag begonnen. Geen vlammende start, beetje mweeeehh en zeurderig (gelukkig is er niemand in de buurt), maar a gezegd, nu ook b, c, d, etc.
En ik weet dat ik het graag wil en dat ik er volgende week heeeeel blij mee ga zijn als ik deze eerste dagen doorzet.
Want dat is ook 1 van de dingen waarom ik deze kuur graag doe. Ik werk graag hard, maar soms is er een periode dat ik zo ongemotiveerd ben in alles (noem maar gewoon lui), alsof dan niets meer lukt en ik er (vooral) zelf niks aan kan doen ;).
Die gaan we nu even doorbreken. En ja, nu is dat dan even niet leuk. Inzet zonder dat je je gelijk beter voelt, maar hopsakee, even door de zure appel heen ;)
Zijn er meer mensen vandaag begonnen?
Geplaatst door Laura dag 1
donderdag 14 december, om 14:07
Als ik dit weekend nou maar even voorbij ben!!
Geplaatst door Riekelt
donderdag 14 december, om 20:43
klopt daarom begin ik ook altijd op donderdag dan heb je je dip in het weekend en na maandag gaat het wel.
Je kan het !
Geplaatst door Laura dag 1
donderdag 14 december, om 21:51
Thanks Riekelt, jij dag 8, knap hoor! Die laatste zijn fluitje van een cent.
Ergens voel ik me wel een beetje alleen, aangezien ik niet verwacht dat iemand net als ik 10 dagen voor Kerst gaat beginnen :')
Ik heb gelukkig een hele minimale Kerst dit jaar, dus bij mij zit het niet in de weg mbt opbouwdagen. Werken enzo :) Daar kan ik het lekkers wel aan mijn neus voorbij laten gaan.
Nou, succes nog met de laatste paar dagen!
Geplaatst door Josefien
donderdag 14 december, om 15:38
Hoi Laura, ik ben niet vandaag begonnen, maar wil je wel succes toewensen. Ben zelf op dag 8.
Voell me redelijk goed op wat lichte buikklachten na dan. Mijn huid en haren zien er goed uit en ben ook zo'n 4 kilo kwijt al. Ik kijk enorm uit om weer normaal te eten. Wat mij enorm heeft geholpen is om vooral leuke dingen te doen (naast het werk natuurlijk). Wat afleiding zoeken. Succes, de dagen gaan sneller dan je denkt!
Geplaatst door Riekelt
donderdag 14 december, om 20:42
Hier sluit ik me helemaal bij aan... Eerlijk, je bent het na 8 dagen wel zat maar we zijn, zoals Josefien eerder schreef wel de " Die Hards ! "
Honger oftewel trek heb ik totaal niet maar wel flauw dwz zin in iets met smaak, iets zouts. Veel succes!
Geplaatst door Laura
donderdag 14 december, om 21:54
Klinkt goed. Ik heb hem al eerder gedaan dus ik weet inderdaad wat het kan brengen. Daar kijk ik juist ook zo naar uit. De laatste tijd erg veel last van mijn buik. Opgeblazen en een rare vertering. Ben wel weer even toe aan dat doorbreken.
Geplaatst door Riekelt (7)
woensdag 13 december, om 16:40
DAg 7 al weer. Zelf ik ik het gevoel dat het echte ontgiften nu begint, in het laatste stuk. Ik voel mijn hartslag door mijn hele lichaam. Heb echt en nare smaak in mijn mond en zal ook wel ruiken denk ik... Mijn kleding begint losjes te zitten en van binnen rommelt het. Klinkt allemaal zorgelijk maar dat is het niet hoor Je voelt gewoon dat er hard wordt gewerkt om alle restjes weg te werken. Ondanks de eentonigheid van de kuur gaat het goed. Ik ben nu ook trouw de cayenne peper aan het gebruiken voorheen sloeg ik deze nog wel eens over vanwege de prikkelde nasmaak. Maar nu gaat het prima. Kortom ... op naar het laatste kwartje. Iedereen veel succes, doorzetten en laat je niet verleiden :)
Geplaatst door Josefien
woensdag 13 december, om 17:06
Bij mij is het exact zo! Ook een enorm rommelende buik. Collega's konden dit zelfs horen. ha ha! Ik zit nu ook op dag 7 al.
Nog heel even volhouden! Mijn huid ziet er echt goed uit, en ook mijn kleding zit losser. Deze kuur is niet voor watjes, maar het loont de moeite! Succes nog!
Geplaatst door Riekelt (6)
dinsdag 12 december, om 10:08
Josefien gefeliciteerd we zijn over de helt, nu i s het allen nog maar aftellen...
Het gaat prima. Ik merk de veranderingen in lichaam en geest het gaat weer de goede kant op !
Alle kuurders voor Kerst veel succes ik weet zeker dat je natuurlijk genieten zal maar veel bewuster deze dagen tegen al dat lekkere eten zal aankijken. Alles met mate :)
Geplaatst door Josefien
dinsdag 12 december, om 11:28
Jij ook gefeliciteerd! Fijn dat het goed gaat.
Ik heb vanacht gedroomd over een heerlijke maaltijd, werd wakker en had onwijs zin in eten :) Heb toen een glas water gedronken en viel weer in slaap. Voel me verder prima. Geen klachten. Succes iedereen nog!
Geplaatst door Laura
zondag 10 december, om 22:26
Hoi allemaal,

Ik ben echt zó toe aan een kuur. December is pas net begonnen maar ik ben nu al helemaal klaar met de (teveel) koekjes en pepernoten. Het is echt een zwakte om, hoe langer ik weer aan het snaaien ben, hoe meer ik weet de touwtjes laat vieren. Ik voel me zo vies, opgeblazen en helemaal niet blij.
Bah, waarom begin ik er toch überhaupt weer aan? Ik kan zo een half jaar of langer zonder suiker of koffie leven, maar als ik eenmaal weer begin... getver. Ik begin morgen met de csk. Heb geen spannende Kerst dus zo kan ik voor het nieuwe jaar een ommezwaai maken naar gezond leven. Daar heb ik echt zin in. Het zal heus wel even tandenklemmen zijn, maar ik ben nu wel echt klaar met het geschommel in suikerspiegel e.d.
Word hoe langer hoe meer sip.
Is er iemand die morgen ook begint? Fijn focus van eten af 😊 Begin morgen lekker vrij en met een lange wandeling. Heerlijk.
Geplaatst door Riekelt
dinsdag 12 december, om 10:06
veel succes ! het gaat je vast lukken. Let eens op je ademhaling tijdens de wandeling, iets rustiger en net iets dieper, ook je adem voert afvalstoffen af al zou je het niet denken
Deze mensen doen nu de citroensapkuur (4):
Laura, Johanna, Marieke, Sophie

Doe jij ook de citroensapkuur?

Madal Bal
  © Plato Webdesign, 2006. Op deze website is een disclaimer van toepassing.