BeŽindiging van de kuur en de opbouwfase

Het succes van de Citroensapkuur valt of staat met de wijze van beëindigen. Wanneer u hebt besloten met vasten te stoppen, moet u zich realiseren dat uw spijsverteringsorganen als die van een baby met eerbied op gang moeten komen. Acute belasting met gewoon voedsel kan beschadigingen van organen veroorzaken of u spoedig op uw oude gewicht brengen. Het is van essentieel belang dat de overgang van 10 dagen drinken naar vast voedsel soepel verloopt. Het is in deze overbruggingsperiode uiterst belangrijk om licht verteerbaar voedsel in kleine hoeveelheden te eten en goed te kauwen.

Wanneer u weer gaat eten, neem dan in ieder geval volwaardig voedsel en probeer schadelijke gewoonten achter u te laten. Gedurende de opbouwdagen moet uw lichaam geleidelijk opnieuw wennen aan vast voedsel. In deze periode kunt u ’s avonds nog bloedzuiverende thee drinken, maar de tijd van laxeermiddelen is voorbij. U zult merken dat u ongeveer één kilo aankomt als gevolg van het vaste voedsel; u krijgt weer darminhoud.

Het onderstaande schema voor de opbouwdagen is in de praktijk getest en kan worden beschouwd als een goede leidraad voor een verantwoorde overbrugging. Gebruik in deze tijd in géén geval dierlijke producten (ook geen kaas, eieren e.d.) en hou rekening met ten minste drie opbouwdagen. Hieronder enkele suggesties voor de opbouwdagen:

Eerste opbouwdag

U gebruikt als ontbijt, lunch en diner 1/4 liter C+ Ahorn-Citroensap-mengsel met 1 sinaasappel (het vruchtvlees bereidt de darmen voor op vast voedsel). Tussendoor kunt u 1/4 liter versge-perst sinaasappelsap per keer drinken, ’s Avonds drinkt u pepermuntthee of bloedzuiverende thee.

Tweede opbouwdag

ontbijt 1/4 liter versgeperst sinaasappelsap en 1 appel;
tussendoor 1 sinaasappel;
lunch rauwkost van geraspte wortelen met citroensap en
C+ Ahornstroop;
tussendoor 1/4 liter versgeperst sinaasappelsap;
diner fruitsalade met citroensap en C+ Ahornstroop;
’s avonds 1/4 liter versgeperst sinaasappelsap en kruidenthee,

Derde opbouwdag

ontbijt kruidenthee, 1 appel en 1 rijstwafel;
tussendoor 1/4 liter versgeperst sinaasappelsap;
lunch een lichte groentesoep (verse of diepvriessoepgroente
in plantaardige bouillon) met 1 a 2 rijstwafels;
tussendoor 1/4 liter versgeperst sinaasappelsap;
diner wederom groentesoep met rijstwafels;
’s avonds fruit naar keuze.

Voedingssupplementen

Het verdient aanbeveling tijdens de opbouwdagen en ook na beëindiging van de kuur een voedingssupplement te gebruiken. Met name bijenpollen en spirulina zijn zeer geschikt om het lichaam dan wat extra ondersteuning te geven.

Lees verder

Deze mensen doen nu de citroensapkuur (8):
Swetha, Tiziana, Len, Eline, Ties, P, Saskia, Maxime

Doe jij ook de citroensapkuur?

Madal Bal
  © Plato Webdesign, 2006. Op deze website is een disclaimer van toepassing.